Filters

Voor een optimale werking van uw stofzuiger is niet alleen een goede kwaliteit stofzuigerzak belangrijk. De meeste stofzuigers gebruiken ook één of meerdere filters om voor een goede kwaliteit lucht te zorgen.

Motorfilter: een motorfilter dient voor de bescherming van de stofzuigermotor. Hij zorgt ervoor dat grove stofdeeltjes niet in de motor komen. De motorfilter is grof van structuur.

Microfilter: het microfilter filtert de lucht die door de stofzuiger wordt uitgeblazen. Fijne stofdeeltjes worden door deze filter tegengehouden.

Koolstoffilter: de lucht die door de stofzuiger naar buiten wordt geblazen, komt meestal langs de motor. Daarom kan deze lucht erg muffig ruiken. Het koolstoffilter houdt niet alleen de fijne stofdeeltjes tegen, maar neutraliseert ook onaangename geuren. De aanwezige geurmoleculen worden aan de koolstof gebonden, waardoor een schonere lucht wordt uitgeblazen. Een koolstoffilter wordt vooral aangeraden bij huisdierbezitters of rokers.

HEPA filter: de lucht die de stofzuiger uitblaast, wordt door het HEPA filter gezuiverd van geur en van extreem fijne stofdeeltjes, zoals stuifmeelkorrels, huidschilfers van dieren en uitwerpselen van huisstofmijt. Deze filter is daarom zeer geschikt voor mensen met een allergie voor huisstof of aandoening van de luchtwegen. HEPA staat garant voor een filtratie van 99,9% van alle deeltjes die groter zijn dan 1 micron (één duizendste millimeter). De afkorting HEPA betekent High Efficiency Particulate Air.

Vervang alle filters in ieder geval na gebruik van 5 stofzuigerzakken, of op het moment dat het indicatielampje van uw stofzuiger aangeeft dat het tijd is om ze te vervangen.

Wasbare filters moeten regelmatig gereinigd worden. Plaats ze pas weer in uw stofzuiger als ze ook goed opgedroogd zijn.